Ost- och skinkpaj

...fast såklart med en italiensk touch. Jag har svårt att inte slänga i lite balsamvinäger eller piffa upp rätter med en handfull soltorkade tomater. Ska förresten be om ursäkt för lite dålig uppdatering (från i alla fall min sida). Ska bli ändring på det!
Ovan ser ni en paj jag svängde ihop i veckan. En pajdeg - vilket kokboksrecept som helst - på hälften dinkelmjöl, hälften vetemjöl ger pajen en smula (hihi) stuns samtidigt som den håller ihop lika bra som en med enbart vete. Ingredienser som följer:
fyllning
skinka
ost
relativt stora bitar broccoli
grovhackade soltorkade tomater
äggstanning
återigen, följ kokboksreceptet, men lägg gärna till ett extra ägg för ännu mer smak.
kryddor
salt
peppar (mkt, som vanligt!)
persillade/basilika - om du har det hemma.
Pajdegen ska stå i kylen ett tag och det är fördelaktigt att förgrädda den uttryckta pajdegen i 10-15 minuter. Då blir det en baggis att få pajen fast och fin!
Buon appetito!
Kommentarer
Trackback