Pastasås m. kyckling



Av olika anledningar har det blivit lite knackigt med uppdateringarna senaste veckan. Åtaganden och stress har tagit tribut.

Sådana veckor brukar dock, något motsägelsefullt månne, leda till nya upptäckter i köket. Förra fredagen (!) ville jag göra någon sorts pastasås. Italiensk förstås. Snart går det troll i det...

Sagt och snart gjort, vad har jag hemma? Kyckling i frysen, broccoli i kylen. Höftade till lite och slängde i lite vad jag kände för. Lite riven muskot och den riktiga grädden gjorde halva rätten - grädde gör de flesta rätter fantastiska. Underskatta den inte!

ingredienser
kycklingfilé
broccoli
soltorkade tomater
balsamvinäger
basilikapesto
grädde

kryddor
salt
peppar
riven muskot
persillade (en kryddblandning av vitlök, lök, persilja och havssalt)

Bryn kycklingfilén, släng efter ett tag i de ganska små broccolibuketterna och de soltorkade tomaterna. Stek inte färdigt kycklingen, utan slå efter ett tag på grädde, balsamvinäger och basilikapesto och låt allting koka ihop 10-20 minuter (beroende på hur länge du pallar stå emot doften!). Salta, peppra, riv över lite muskot och strö över persillade.

Servera med finfin tagliatelle och gärna lite ruccolasallad.

/L

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se