Indisk kyckling



Tidigare i veckan gjorde jag en variant på tandoorikyckling med bulgur. Jag smorde in några kycklingfiléer med turskisk yoghurt kryddad med svartpeppar, chili, gurkmeja, kardemumma, muskot, kanel och koriander.

Efter att kycklingen legat och sugit åt sig av kryddorna någon timme så stekte jag dem i ugnen på 175 grader i cirka en timme. Bulguren fick koka i lite grönsaksbuljong i en kvart (ha gärna i lite gurkmeja), sen blandade jag i lite olja, honung, russin, kokos och kokta kikärtor. Russinen gjorde sig riktigt bra med kokos!

Middagen serverades med en klick currykryddad turkisk yoghurt. Nästa gång häller jag nog på någon typ av vinäger på bulguren för att balansera upp honungen. Gott indiskt!

/S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se