Dillpiffade kikärtsbiffar

Igår stod vi och lagade gryta i flera timmar så idag kände vi för en lite enklare rätt. Det fick bli en billig veggorätt dagen till ära i form av kikärtsbiffar, fullkornsbulgur och en sås på turkisk yoghurt. Vi är både lite skeptiska mot den grad av mätthet som man uppnår av vegetariskt men det här var precis lagom. Kikärtsbiffar är ofta kryddade med starka kryddor men den här gången testade vi en lite lättare variant med dill: en väldigt underskattad krydda. Smaken på biffarna gav associationer till dillchips, det säger ganska mycket tycker vi.
Kikärtsbiffar:
2 burkar kikärtor
2 ägg
1/2 dl havrekli
3 vitlöksklyftor
2 msk dill
Salt
Peppar
Persillade
eve. citronpeppar
Såhär gjorde vi den här mycket lättlagade rätten:
Mosa några hundra gram (1 eller två burkar) kikärtor i en bunke tillsammans med två ägg. Blanda i lite dill, salt, peppar, persillade och tre pressade vitlöksklyftor. Smaksätt gärna med lite citronpeppar eller några droppar citron om du har det till hands. Strö även på lite havrekli för konsistensens skull (alternativt lite vetemjöl). efteråt kom vi på att det hade passat bra med lite mosad potatis i också. Ännu mera dillchips! Låt smeten stå och svälla en stund och gör sedan små biffar som du steker på medelhög värme en stund på varje sida. Servera med kokt bulgur och lite turkisk yoghurt smaksatt med vitlök, persillade, salt, peppar eller andra passande ingredienser.
Kommentarer
Trackback