Säsongens ugnsrostade

En enkel men väldigt god söndagsmiddag av säsongens rotfrukter. Det är intressant hur annorlunda smaken blir i ugnen. Den här gången blev dom alldeles lagom frasiga och fetaostsåsen till lyfte rätten fem snäpp.
För 2 pers:
4 potatisar
2 rödbetor
1 lök
(paprika och morötter funkar också väldigt bra)
Skala, skär i kyftor och koka en stund i kastrull med vatten. Lägg i oljad långpanna och häll över lite olivolja, rosmarin, salt och peppar. Ugnsstek 25 minuter på 200 grader. 1/3 av tiden i grillvärme så blir grönsakerna frasiga.
Skär kycklingen i bitar och stek i stekpanna.
Sås:
1,5 dl turkisk youghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 fp fetaost
salt
peppar
(några droppar citron)
Blanda ihop till en sås.
Kommentarer
Postat av: Anonym
har du/ni gått och skaffat blogg utan att berätta för mig? :)) en fågel viskade i örat.. /paulina
Postat av: Linus
Jovars. :-]
Vi ville inte riktigt dela med oss innan vi blev hyfsat klara. Man kan ju inte släppa en halvfärdig produkt, men en tre fjärdedelsfärdig går bra.
Trackback