Säsongens ugnsrostade



En enkel men väldigt god söndagsmiddag av säsongens rotfrukter. Det är intressant hur annorlunda smaken blir i ugnen. Den här gången blev dom alldeles lagom frasiga och fetaostsåsen till lyfte rätten fem snäpp.

För 2 pers:
4 potatisar
2 rödbetor
1 lök
(paprika och morötter funkar också väldigt bra)

Skala, skär i kyftor och koka en stund i kastrull med vatten. Lägg i oljad långpanna och häll över lite olivolja, rosmarin, salt och peppar. Ugnsstek 25 minuter på 200 grader. 1/3 av tiden i grillvärme så blir grönsakerna frasiga.

Skär kycklingen i bitar och stek i stekpanna.

Sås:
1,5 dl turkisk youghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 fp fetaost
salt
peppar
(några droppar citron)

Blanda ihop till en sås.

Kommentarer
Postat av: Anonym

har du/ni gått och skaffat blogg utan att berätta för mig? :)) en fågel viskade i örat.. /paulina

2010-11-03 @ 19:08:42
URL: http://paulinaxx.blogspot.com
Postat av: Linus

Jovars. :-]



Vi ville inte riktigt dela med oss innan vi blev hyfsat klara. Man kan ju inte släppa en halvfärdig produkt, men en tre fjärdedelsfärdig går bra.

2010-11-06 @ 14:51:58
URL: http://studentgourmanderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se