Söndagskoma



Efter gårdagens gourmet kände vi ett sug efter stadig husman. Min mamma gillar palt och brukar göra egen då och då. Det är dock lite tidskrävande och efter att ha prövat färdig paltmjölsmix så är hon frälst. Vi försöker undvika halvfabrikat men en lat söndag så duger det. Det var faktiskt en riktigt glad överraskning smakmässigt. Raspeballer är den nya snabbmaten!

Så enkelt är det: Köp en påse paltmix, blanda med vatten. Rulla till bollar och lägg i kokande vatten. Koka en timme. Klart!

/S

Kommentarer
Postat av: Linus

Så här dagarna efteråt är paltarna faktiskt godare, för då har de fått stadga sig en aning. Många maträtter blir faktiskt godare efter i vissa fall tio minuter, i vissa fall en dag. Det handlar om att den får sätta till sig, mysa i värmen. Fascinerande!

2010-12-01 @ 14:44:04
URL: http://studentgourmanderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se