Rödbetsbiffar



Biffar av rödbetor? tänker ni. Absolut säger jag. Det är andra gången jag gör de här biffarna och jag är förundrad över hur goda de faktiskt blir. Hemligheten är goda kryddor och en kall sås som ett syrligt komplement till de söta rödbetorna. Jag måste också tillägga att färgerna på den här måltiden är smått fantastiska.

Rödbetsbiffar med bulgur

4 rödbetor
2,5 dl kokta kikärtor (gröna linser går också bra)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde
2 ägg
2,5 dl havrekli
1,5 msk balsamvinäger
1,5 tsk salt
1,5 tsk timjan
svartpeppar

Sås:
Turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Några droppar citron

Skala och riv rödbetorna. Skölj dem under kokhett vatten i ett durkslag. Krama sedan ur dem lite för att få dem mjuka. Hacka löken och blanda i den samt kikärtorna. Använd en potatisstöt för att mosa alltsammans. Häll sedan i resterande ingredienser och fortsätt mosa/röra tills du har en sammanhängande smet. Låt den svälla en stund i kylen och rulla sedan till biffar som du steker ca 4 min på varje sida på mellanvärme. Koka bulgur tillsammans med buljong och lite gurkmeja alt. curry för att få fin färg. Servera med en kall sås till.

/S



Kommentarer
Postat av: Sanna Klassen

Va duktig du är! Ser ju riktigt gott ut!

2010-11-13 @ 17:42:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se