Linus läckra lasagne

Lasagne är en perfekt rätt för oss studenter vars regelrätta livrätt är köttfärssås och valfri pasta. I veckan gjorde jag en stor laddning köttfärssås och av det som efter avklarad middag inte lades i matlådor blev det igår gjort en smarrig lasagne.



Som synes blev jag ganska nöjd med det jag presterat! Det är faktiskt inte så svårt eller tidskrävande att göra lasagne som man kan tro. Tricket är att göra en del saker i förväg, såsom köttfärssåsen (gärna från tidigare middag, som sagt), riva ost och dylikt. Då blir det bara bechamelsåsen kvar att förbereda innan man skapar lasagnen.

I just den här lasagnen återfinns förutom köttfärssåsen även en mängd peppar (även på) och en del broccoli. Man kan lägga ned precis vad som helst i en lasagne, vilket också är en fördel. Åt för övrigt en väldigt god vegetarisk lasagne på en vegankrog i Prag i somras. Smarr, smarr.

Recept på lasagne (egentligen är det köttfärssåsen som är viktigast, recept på min kommer snart!) återfinns i valfri kokbok alternativt på internet. Kom bara ihåg att det är bättre att grädda på 175° i 35 minuter än 225° i 20 samt att låta den stå på spisen och sätta sig i minst 10-15 minuter efter att du tagit ut den. Lycka till!

/L

Kommentarer
Postat av: Anonym

gött! men jag har ett supergott recept om ni vill testa en annorlunda lasagne med kyckling ist för köttfärs.. bjöd mamma&pappa på det här och det var populärt..



enkelt&billigt att göra.



KYCKLINGLASAGNE MED MOZARELLA



Ingredienser



* 2 gula lökar

* 2 morötter

* 2 vitlöksklyftor

* 600 g kycklinglårfilé

* 2 msk olivolja

* 3 msk tomatpuré

* 500 g krossade tomater

* 3 dl vatten

* 1 hönsbuljongtärning

* 1 kruka basilika

* salt

* svartpeppar

* ca 10 lasagneplattor

* 250 g mozzarella



Gör så här

1. Sätt ugnen på 175ºC.



2.Skala lök och morötter och skär dem i tärningar, 1x1 cm. Skala och finhacka vitlöken.



3. Strimla kycklinglårfilén. Bryn i olivolja i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt lök, vitlök och morötter och låt det bryna med någon minut. Tillsätt tomatpuré.



4. Tillsätt krossade tomater, vatten och hönsbuljongtärning. Låt koka i 10 minuter. Strimla basilika och tillsätt tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm peppar.



5. Häll lite fyllning i botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor. Varva fyllning och lasagneplattor. Avsluta med fyllning.



6. Skiva mozzarella och lägg skivorna överst i formen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med grönsallad.

2010-11-13 @ 16:26:30
URL: http://paulinaxx.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se