Havrefrallor med stuns

De här frallorna bakade jag i lördags för att ta ta med som proviant till en filmkväll. Scott Pilgrim vs. the world, te och havrefrallor visade sig vara en riktigt lyckad kombo.
3 dl havregryn
1/2 dl linfrön
1 dl havrekli
Rosta i en långpanna i ugnen, 200 grader, 7 min.
3 dl grahamsmjöl
2 dl fint rågmjöl
1 liter hett vatten
Blanda mjölet med havregrynsmixen i en bunke och häll på hett vatten. Ta ut surdegen ur kylen och låt stå på ett dragfritt ställe med bunken över natten.
1 dl vatten
25 gram jäst
8 dl vetemjöl special
2 msk sirap
2 dl rågsurdeg
2 msk salt
Lös upp jästen i ljummet vatten och blanda i surdeg, sirap och mixen från dagen före. Häll i mjölet lite eftersom samtidigt som du kör assistenten. Det blir en ganska tung och svårknådad deg. Knåda degeni 25 min. Tillsätt salt 2 msk salt och knåda ytterligare 5 min. Låt degen vila i 40 min. Forma tre rullar av degen och skär i 15-20 bitar. Låt jäsa på plåt i 1 1/2 timme. pensla bröden med uppvispat ägg och strö på solroskärnor. Grädda på 250 grader 12-15 min. ha gärna en långpanna i botten som du häller lite vatten på när du sätter in bröden i ugnen.
/S
Kommentarer
Postat av: Helene
Det här gör ni bra, jag gillar till och med typsnittet på loggan =) väldigt snyggt. Men du Sanna, jag surfar runt nu och försöker hitta italienska rätter till vår grej på lördag. Hjälp mig!! Skulle man kunna göra en studentspinn på en italiensk middagsafton?
Trackback