Den ultimata tunnpannkakan...

...kan se ut så här:



Eller med valfritt tillbehör. Antingen lyxar man med blåbärssylt och grädde eller så lyxar man med skivad banan och grädde. Här är i varje fall receptet till de hittills godaste tunnpannkakorna jag lagat:

1,5 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl fullkorn
en handfull havregryn
5-6 dl mjölk
3 ägg (underskatta aldrig äggen, det är de som gör pannkaka, såväl i stekpanna som i ugn)
lite salt
50-75g smält smör (underskatta inte heller smöret, det SKA vara smör i pannkaka :-))

Blanda torrvarorna, häll i mjölken, rör i äggen. Smält smöret, rör ned. Låt gärna smeten stå och sätta sig en 10-20 minuter. Hetta upp stekpannan till medelhög värme, sisådär 9-10/4-5, beroende på skala. Smörj sedan pannan med en liten liten klick smör inför varje kulinariska gräddningssuccé, häll i smet så att den täcker 2/3 och luta sedan pannan åt olika håll för att täcka botten. Vänd sedan efter behag, gärna med en lätt knyck på handen så att pannkakan tar en lufttur och landar fint (videoupptagning kommer, jag lovar!). Avnjut med tidigare nämnda tillbehör, eller helt enkelt lite socker. Med den här pannkakan kommer du göra succé både till vardags och till brunch!

/L

Kommentarer
Postat av: Alicia

Alltså, de där bananerna är pricken över i!

2010-12-01 @ 09:08:02
Postat av: Linus

Ja, det där är Sannas variant. Jag höll mig till blåbärssylten, traditionsvurmande som jag är... :-)

2010-12-01 @ 14:41:41
URL: http://studentgourmanderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se