Chokladkaka Caprese



Igår gick den italienska aftonen av stapeln. Så gott, så gott! Vi gjorde en buffé av canneloni med parmaskinka, pizza med mozzarella och ädelost, en italiensk chokladkaka och italiensk chokladglögg. Riktigt lyckad kväll!

Den här kakan passar de som gillar mandel och mörk mäktig choklad åt det kletigare hållet. Jag rev ned lite apelsin för att få lite adventskänsla på det hela.

200 g mörk choklad
200 g smör
2 1/2 dl socker
4 msk kakao
200 g skållad och skalad mandel
5 ägg
Rivet skal från en apelsin

Sätt ugnen på 150 grader. Skålla och hacka mandeln ganska fint. Smält chokladen med smör i en bunke ovanför ett vattenbad. Rör ned socker, strösocker, mandel och apelsinskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör om kraftigt under tiden. Smöra och mjöla en form och häll i smeten. Grädda kakan i ugnen  ca en timme på en bit folie. Vill du ha den lite kletigare så skulle jag snarare ta ut den efter 45 min.

/S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se