Bananpannkaka



Vi blir aldrig riktigt trötta på ugnspannkaka och gör en nästan varje vecka. Grädde och blåbärssylt är ett måste. Vissa tycker att det är efterrätt men vi tycker att det är gott och det innehåller ju faktiskt massa nyttigt protein. Här är en ugnspannkaka special som vi åt nyss. Mums!

8 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl havregryn
2 bananer
Rivet skal från en citron
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader med en långpanna i mitten. Mät upp mjölk i en bunke och vispa i mjölet och havregrynet samt äggen ett och ett. Mosa i bananerna och riv ned citronskalet. Smaksätt med salt. Ta ut långpannan och lägg i 50 gram smör som får smälta. Häll i smeten och grädda i 20-25 min tills pannkakan blir fast och gyllene. Låt den stå till sig en stund innan du skär upp den. Nästa gång ska jag ha lite riven citron i grädden!

/S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se