Trattkantarellsoppa



Det var bara ett par år sedan jag fick uppleva smaksensationen trattkantareller för första gången. Den gången var det L:s mamma som hade tillagat dem så som de bör: I en soppa. Man kan göra en massa annat med dem men inget slår kombon grädde och kantareller.  I veckan gjorde jag en lunch till min kompis H bestående av klassisk trattkantarellsoppa med L:s goda lingonbröd till. Norrland när det är som bäst. Om ni inte hann plocka trattkantareller under det här otroliga svampåret så finns det att köpa på ICA också.

Såhär gör du:
Hacka  en  gul lök samt en vitlöksklyfta och stek dem i smör tillsammans med kantarellerna. (Om de är torkade ska de blötas en stund i kallt vatten) Pudra på några msk mjöl och häll på några dl vatten, en buljongtärning och ett par dl grädde. Koka i ungefär 20 min och krydda med salt, vitpeppar och eve. en skvätt citron.

/S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se