Granola

Jag gjorde en ny variant av musli idag. En lite sötare och betydligt onyttigare variant men inte mindre god för det. Snarare tvärtom... I USA är muslikulturen ganska utbredd och varje repektabelt café har sin egen granolamix: En sockrigare variant av musli med mer crunch i. En sådan försökt jag få till idag och resultatet ser ni ovan. Jag ville göra ganska mycket så jag använde ett kilo havregryn. Man kan ta lite mindre också med samma resultat.
1 kg havregryn
2 dl honung
1 dl sirap
1/2 dl olja
7 dl vatten
2 msk kanel
3 tsk vaniljsocker
2 dl socker (Jag använde mörkt muscavado)
hasselnötter
solroskärnor
linfrön
aprikoser
gula russin
Rör ihop vatten, honung, sirap, olja, socker, vaniljsocker och kanel i en kastrull. Värm upp det och häll det över havregrynen. Rosta dem i en långpanna på 200 grader i 30-40 min. Rör om ofta under rostningen. ta ut havregrynen och häll i en påse. Hacka nötter och rosta dem med linfrön och solroskärnor 5 minuter i ugnen. Blanda med gavregrynen. Klipp tills sist i aprikoser och blanda i dem tillsamamns med russin i havregrynsblandningen.
/S
Kommentarer
Trackback