Etiopisk pepparmacka



När jag var liten gick vi ofta på stans populäraste café och beställde pepparspecial. Det är ett kristet café som marknadsför sin sjukt goda etiopiska peppar. Mycket troligt har några missionärer inspirerats av afrikansk matlagning. En äkta pepparmacka är egentligen en tekaka med etiopisk köttfärs, kokta ägg och sallad. På cafét kan man köpa deras etiopiska pepparblandning och göra egna mackor hemma (Kryddan går även att köpa på internet). I fredags var vi inte så superhungriga och då var det här en perfekt rätt!

Du behöver:
Köttfärs
krossade tomater
vitlök
några msk etiopisk peppar
lite paprikakrydda
salt
peppar
kokta ägg
samt eve. gul lök och lite rivna morötter

Bryn lök och köttfärs tillsammans med alla kryddor utom salt och peppar. Häll på krossade tomater och några dl vatten. Sjud under lock i ca 40 min så att köttfärsen tar åt sig mkt smak. salta och peppra. Lägg köttfärsen på någon typ av bröd tillsammans med kokta ägg. Servera med lite sallad och gärna lite skivad banan och jordnötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se